Москва може да изгони 30 американски дипломати като ответна мярка

...
Москва може да изгони 30 американски дипломати като ответна мярка
Коментари Харесай

Гонят цял куп US дипломати от Русия


Москва може да изгони 30 американски дипломати като ответна мярка против конфискуването на съветска дипломатическа благосъстоятелност в Съединени американски щати. Това заяви вестник "Известия ", базирайки се на източници в съветското Министерство на външните работи, съобщи БГНЕС. Предвижда се също арест на обекти на американска благосъстоятелност в Русия.

Руската страна е принудена да отиде на такива ограничения поради решението на Вашингтон да не връща собствеността на съветското посолство, което е под арест от предишния декември. Вашингон предприе тази мярка против съветската благосъстоятелност предходната година по съмнения, че Русия е правила хакерски офанзиви против американски институции. Този въпрос не беше решен и на срещата сред президентите Путин и Тръмп в Хамбург. По време на договарянията Съединени американски щати не показаха проект за контролиране на дипломатическата рецесия. Според източника, решението на Съединени американски щати принуждава Русия да отговори реципрочно – да върне към 30 американски дипломати, работещи в Русия и да вкара ответни наказания по отношение на американската благосъстоятелност в Русия.

Москва не би желала да подхваща сходни ограничения, само че и не може да остави без отговор неприятелските дейности на Вашингтон, означи още източникът. "Има предварителна договореност за среща сред зам-министъра на външните работи Сергей Рябков и първия зам-държавен секретар Томас Шенън. Ако компромис не бъде реализират и на нея, ще ни се наложи да отидем на сходни ограничения ", сподели източникът. В Москва схващат, че рецесията е оставена в завещание от администрацията на предходния президент Обама, само че и Доналд Тръмп не направи нужното за нейното контролиране.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР