Москва. Министерството на отбраната на Руската федерация обяви за провеждането

...
Москва. Министерството на отбраната на Руската федерация обяви за провеждането
Коментари Харесай

„Интерфакс”: В събота под ръководството на Владимир Путин ще се проведе учение на стратегическите сили на Русия

Москва. Министерството на защитата на Руската федерация разгласи за провеждането на плануваните за 19 февруари учения на силите за стратегическо въздържане с изстрелвания на балистични и крилати ракети под управлението на съветския президент Владимир Путин, предават „ Интерфакс ” и ТАСС .

„ В учението вземат участие силите и средствата на Военновъздушни сили, Южния боен окръг, Стратегическите ракетни войски, Северния и Черноморския флот “, оповестиха от съветското Министерство на защитата в петък.

От ведомството прецизираха, че учението е било планувано по-рано за инспекция на готовността на органите за военно командване, пусковите екипи, екипажи на военни кораби и стратегически ракетоносци, както и надеждността на оръжията на стратегическите нуклеарни и неядрени сили.

Стратегическите сили за въздържане включват стратегическите настъпателни сили (СНС) и стратегическите отбранителни сили (СОС).

Стратегически командно-щабни учения с присъединяване на трите съставния елемент на стратегическите нуклеарни сили се организират по предписание годишно в края на „ военната “ образователна година. Обикновено, като част от тези учения, подводният ракетоносец на Северния флот изстрелва междуконтинентална балистична ракета (МКБР) по полигона Кура в Камчатка, а нуклеарна подводница на Тихоокеанския флот изстрелва междуконтинентална балистична ракета (МКБР) по изпитателния полигон в Чиж в Северна Русия. Извършва се и учебно-бойно изстрелване на МБР от Ракетните войски със стратегическо предопределение, а крилати ракети се изстрелват от самолети на Далечната авиация на Въздушно-космическите сили на Русия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР