Москва. Министерството на отбраната на Русия публикува в Youtube видео

...
Москва. Министерството на отбраната на Русия публикува в Youtube видео
Коментари Харесай

ТАСС: МО на Русия публикува първия полет на дрона „Охотник“

Москва. Министерството на защитата на Русия разгласява в Youtube видео от първия полет на тежкия ударен безпилотен летателен уред (БПЛА) „ Охотник “ („ Ловец “), разработка на Конструкторско бюро „ Сухой “, което влиза в Обединената авиостроителна корпорация, предава ТАСС .
Апаратът за първи път извърши пълностоен управляем полет с политане, маневриране и кацане на 3 август. Както оповестиха тогава от военното ведомство, полетът на дрона е стигнал до височина 600 м към летището и той е бил ръководен от оператор на земята.
Както заяви източник от военно-промишления комплекс пред съветската организация, до края на 2019 година „ Охотник “ ще извърши още няколко полета, като един от тях може да се организира в изцяло самостоятелен режим.
До 3 август тежкият БПЛА, съгласно информация от различен източник на ТАСС в ОПК, към този момент е изхвърчал, издигайки се на няколко метра над пистата и кацайки незабавно по-късно. Извършена е серия от такива проби, само че те не се смятат за полетни.
„ Охотник “ е планиран по аеродинамичната скица на „ летящо крило “. Излитащата маса на машината е към 20 тона, дронът е оборудван с реактивен мотор. Според военните БПЛА има противорадарно покритие и е оборудван с инсталация за оптоелектронно, радиотехническо и други типове разузнаване.



Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР