Москва. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в руската столица

...
Москва. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря в руската столица
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе в Москва работна среща с ръководителя на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова

Москва. Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва в съветската столица със Зарина Догузова, началник на Федералната организация по туризъм. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Срещата се организира по време на работното посещаване на българския министър на интернационалната туристическа борса " Интурмаркет 2019 ".
Двете се срещнаха единствено преди седмица в София в навечерието на българо-руския конгрес в туризма, който бе открит от министър председателите на Република България Бойко Борисов и на Руската федерация Дмитрий Медведев. Зарина Догузова поздрави министър Ангелкова за организацията на форума, на който бяха обрисувани значими насоки за бъдещото съдействие в туризма сред двете страни. „ Много се веселя да поздравя толкоз скъпи посетители като Вас. За мен положителните връзки сред България и Русия са приоритет “, сподели ръководителят на съветския туризъм.
Министър Ангелкова благодари за топлото посрещане и съобщи готовността да бъде изпълнена Програмата за взаимни дейности в региона на туризма сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на икономическото развиване на Руската федерация за интервала 2019-2021 година Документът бе подписан при визитата на премиера на Русия Дмитрий Медведев у нас.
Българският министър посочи, че ще се работи за разпространение на културно-исторически направления пред съветските посетители в България. Туристическата администрация има намерение взаимно с бизнеса и локалните управляващи да сътвори и поклоннически направления.
По време на срещата бяха разисквани опциите за отдих в детските лагери по българското Черноморие. " Започнахме разискването на правилник за тях, експертизата на Вашите експерти ще бъде потребна ", съобщи министър Ангелкова. Тя разиска със Зарина Догузова и подготвяните с българските общини ограничения за стимулиране на чартърните полети с съветски туристи за България.
Министър Ангелкова насочи публична покана към Догузова да участва на Българо-руски районен туристически конгрес, който ще се организира през април във Велико Търново. Фактът, че събитието ще е в Старопрестолния град ще разреши на съветските туроператори и представителите на районите да се срещнат още веднъж с богатите благоприятни условия за културно-исторически туризъм в България.
Ръководителят на съветския туризъм акцентира, че реализация на фериботната линия Бургас - Новоросийск ще ускори в допълнение обмяната на туристи сред двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР