Москва. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу в телефонен

...
Москва. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу в телефонен
Коментари Харесай

ТАСС: Сергей Шойгу хвърли вината за сваления над Средиземно море Ил-20 върху Израел

Москва. Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу в телефонен диалог с израелския си сътрудник Авигдор Либерман е декларирал, че виновността за сваления над Средиземно море съветски аероплан Ил-20 е напълно на Израел, гласи известие от Министерството на защитата на Русия, представено от ТАСС .
„ Вината за сваления съветски аероплан и гибелта на екипажа е напълно на израелската страна. Министерството на защитата на Русия по разнообразни канали за взаимоотношение неведнъж е призовавало израелската страна да се въздържа от удари по сирийската територия, които основават опасност за сигурността на съветските военнослужещи “, съобщи съветският министър.
Шойгу е показал, че в следствие от безотговорните дейности на израелските военновъздушни сили „ без значение от договореностите за попречване на рискови произшествия “, се е случила покруса, която е коствала живота на 15 съветски военнослужещи. „ Командването на съветската войскова формация е било известено единствено една минута преди нанасянето на удара на израелските F-16 ”, заяви той.
„ Действията на израелското военно ведомство не дават отговор на духа на руско-израелското партньорство и ние си оставяме правото на бъдещи ответни ограничения “, акцентира Шойгу.

По-рано представителят на Министерството на защитата на Русия Игор Конашенков заяви, че боен аероплан Ил-20 е свален над Средиземно море от сирийската противовъздушна защита (ПВО), защото зад самолета са се прикривали изтребители F-16.
„ Прикривайки се зад съветския аероплан, израелските водачи са го подставили под огъня на средствата за Противовъздушна отбрана на Сирия. В резултат Ил-20, който има ефикасна отразяваща повърхнина, която е с едно равнище повече от тази на F-16, е свален от ракета, изстреляна от система С-200 “, съобщи генералът.
Той добави, че израелските самолети са нанесли удари в региона на град Латакия и предумишлено са основали рискова обстановка за надводните кораби и въздушните съдове, намиращи се в този регион. „ Бомбардировката е изпълнена близо до мястото, където се намира френската фрегата Auvergne и в непосредствена непосредственост от захождащия за приземяване аероплан Ил-20 от военнокосмическите сили на Русия “, съобщи Конашенков.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР