Москва. Космическият кораб Съюз МС-14“ с хуманоидния робот Фьодор“ (Skybot

...
Москва. Космическият кораб Съюз МС-14“ с хуманоидния робот Фьодор“ (Skybot
Коментари Харесай

ТАСС: „Съюз МС-14“ с хуманоидния робот „Фьодор“ на борда успешно се прикачи към Международната космическа станция

Москва. Космическият транспортен съд „ Съюз МС-14 “ с хуманоидния робот „ Фьодор “ (Skybot F-850) на борда се прикачи във вторник в автоматизиран режим към агрегатния отсек на служебния модул „ Звезда “ на Международната галактическа станция (МКС), оповестява сътрудник на ТАСС от подмосковския Център за ръководство на полетите (ЦУП).
Прикачването се е състояло няколко минути по-рано от плануваното време – в 06:08 часа, като преди този момент се е очаквало то да се случи в 06:12.
Първия т опит бе плануван за 08:31 на 24 август, само че не се състоя, тъй като „ Съюз МС-14 “ не съумя да се прикачи към дребни проучвателен модул „ Поиск “ (МИМ-2).

Роботът „ Фьодор “

Човекоподобният робот „ Фьодор “ е основан от компанията „ Андроидна техника “ и Фонда за перспективни проучвания по механически задачи на Министерството на изключителните обстановки. Моделът, дошъл на МКС, получава името Skybot F-850, където Ф отбелязва принадлежността към фамилията роботи „ Фьодор “.
Основните задания на Skybot F-850 за този полет включват предаване на телеметрията, установяване на параметри, свързани с сигурността на полета, в това число претоварвания, осъществяване на опити за тестване на дейностите на робота в режим на прекопирване, които са потребни за работа от външната страна на МКС, сподели по-рано ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин. По принцип съгласно него „ Федор “ ще работи като неестествен астронавт.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР