Москва. Комисарят по правата на човека в Руската федерация Татяна

...
Москва. Комисарят по правата на човека в Руската федерация Татяна
Коментари Харесай

ТАСС: Руският комисар по правата на човека е изискалa материалите по делото на актьора Павел Устинов

Москва. Комисарят по правата на индивида в Руската федерация Татяна Москалкова има намерение да проверява случая на Павел Устинов, наказан на 3,5 години затвор за потребление на принуждение против органите на реда по време на забранен протест на 3 август в Москва и не изключва опцията да се свърже с прокуратурата, предава TACC .
" Получих такива претенции (свързани с делото Устинов - прибл. ТАСС), само че към тях няма материали. Поисках материали, които ще ми разрешат да проуча по-подробно тази тематика ", сподели Москалкова, в отговор на искане от публицисти да разясня присъдата против Устинов.
Според нея изисканите материали ще й разрешат „ да прави изводи и да изготвя съответните оферти към органите на прокурорския контрол и ведомствения надзор посредством правосъдната система “.
В понеделник Тверският съд в Москва осъди Устинов на три години и шест месеца затвор, като го призна за отговорен в потреблението на принуждение против органите на реда. Установено е, че по време на ареста Устинов интензивно се съпротивлява на чиновник от съветската армия и е изкълчил рамото му. Подсъдимият не се призна за отговорен, като съобщи, че не е предизвикал телесна щета на гвардееца и се е оказал инцидентно на мястото на митинга. Според него в този ден в мястото на осъществяване на митинга е имал планувана среща.
Наказателното дело против Устинов е първото по отношение на неразрешения протест в Москва на 3 август.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР