Москва. Командният кораб от Военноморските сили (ВМС) на САЩ USS

...
Москва. Командният кораб от Военноморските сили (ВМС) на САЩ USS
Коментари Харесай

РИА Новости: В Балтийско море влезе американски команден кораб

Москва. Командният транспортен съд от Военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати USS Mount Whitney влезе в акваторията на Балтийско море, свидетелстват данните на мониторинговия запас Marine Traffic, предава РИА Новости .
Корабът ще взе участие във военноморските учения на НАТО Baltops (Baltic Operations) 2019, които ще се проведат от 9 до 21 юни в Балтийско море. Общо в маневрите ще вземат участие 18 страни-членки на НАТО и сътрудници на Алианса. Ще бъдат задействани към 12 хиляди военнослужещи, 44 военни кораба и повече от 40 самолета и хеликоптера.
В рамките на Baltops 2019 се възнамерява провеждането на десантни интервенции, отработване на интервенции по противовъздушна защита и битка с надводни и подводни сили на евентуалния съперник. Ученията ще се проведат в южната част на Балтийско море по бреговете на Германия, Полша, Латвия, Литва, Швеция и Дания.
USS Mount Whitney е команден транспортен съд от вида Blue Ridge. Той може да предава и приема огромни размери предпазени данни във всяка точка на земята посредством разнообразни канали за връзка. Влиза в строй през януари 1971 година. Корабът е въоръжен с няколко малокалибрени оръдия и картечници, неговата авионосна група се състои от един хеликоптер SH-60 Knight Hawk.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР