Москва кандидатства за предоставяне на статут Световна столица на дизайна през

...
Москва кандидатства за предоставяне на статут Световна столица на дизайна през
Коментари Харесай

Москва кандидатства за световна столица на дизайна през 2024 г.

Москва кандидатства за даване на статут " Световна столица на дизайна "  през 2024 година. Това заяви зам.-началникът на отдела по предприемачество и иновационно развиване на град Москва Андрей Железняков, осведоми. 

" Това е значимо световно събитие и се надяваме, че напъните, които положихме, с цел да оформим молбата дружно с експертната общественост, ще донесат резултати. Това ще бъде голям мотор за развиването на дизайнерската промишленост в Москва и Русия като цяло ", сподели той на кръгла маса на партийната секта " Единна Русия " и парламентарната асоциация " Моята Москва ".

По думите му, цифровата услуга " Модна карта на Москва "  също се създава взаимно със столичния комитет по туризъм. Той ще включва карта на шоурумите и магазините на столични марки с подготвени направления. Услугата е ориентирана към разпространение на столични марки и оказва помощ на жителите на столицата и гостите на града да възнамеряват извършването на покупки си. 

Световната столица на дизайна е план на Световната организация за дизайн, в границите на който градът-победител получава статут на Световна столица на дизайна за интервал от две години. През 2020 година френският Лил получи този статут. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР