Москва изпрати най-студената си нощ от началото на зимата, предават

...
Москва изпрати най-студената си нощ от началото на зимата, предават
Коментари Харесай

Сняг колкото за цял месец се изсипа в Москва за 36 часа

Москва изпрати най-студената си нощ от началото на зимата, предават интернационалните медии. Огромен снеговалеж падна в съветската столица, със сняг що се касае за цялостен месец, изсипал се единствено за 36 часа. 

Руската войска е извикана на помощ на блокирани в капан поданици. Метеорологичната конюнктура беше наречена " снеговалежът на века ", предава Индипендънт. Смята се, че това е бил най-големият снеговалеж в града, откогато стартира измерването на зимните снежни превалявания в него. 

Руската организация Спутник съобщи, че откогато е почнало да вали снаг в неделя, електропреносни мрежи в московския регион са били повалени, спирейки електричеството на над 5000 души и прекъсвайки тока на над 2000. 

По думите на кмета Сергей Собянин един човек е умрял поради неприятното време, а петима са ранени при произшествия.

Руската войска уточни в изказване, че е изпратила 100 бойци в Москва, камион и два снегорина в помощ на разчистването на снега в едно от московските покрайнини. Учениците са били освободени за ден от учебно заведение. Температурите денем са към минус 12, миинус 10 градуса. Властите приканиха хората да оставят колите си и да употребяват градския превоз. 

Тази нощ е била най-студената в Москва от началото на зимата. Температурите в съветската столица са се намалили до минус 16,2 градуса по Целзий, съобщи ТАСС, като се базира на националния метеорологичен център.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР