Москва. Институтът за развитие на интернет (ИРИ) е изпратил писмо

...
Москва. Институтът за развитие на интернет (ИРИ) е изпратил писмо
Коментари Харесай

ТАСС: Руски експерти предложиха в училищата да се въведат уроци по World of Tanks, FIFA и Dota 2

Москва. Институтът за развиване на интернет (ИРИ) е изпратил писмо на министъра на просвещението на Руската Федерация Олга Василева с предложение да се вкарат като факултативни дисциплини в учебните заведения уроци по киберспорт. Конкретно, специалистите са приложили лист от игри, които, съгласно тях, ще подхождат най-добре за тези цели, като съответстващото писмо е попаднало в редакция на ТАСС .
Сред препоръчаните от ИРИ игри са както футболните симулатори (FIFA 2019), по този начин и доста известните онлайн игри (Dota II, Starcraft II, World of Tanks, Minecraft и други). Както твърдят специалистите, въвеждането на такива факултативни дисциплини е належащо за развиването на избрани привички у децата: стратегическо и логическо мислене, умения за бързо взимане на решения, работа в екип.
Освен това, от института са уверени, че тази процедура ще спомогне за основаването на здравословна просвета на ползване измежду игровия контингент при децата, а също така ще притегли интереса им към просветителния развой. Например, оферират специалистите, по време на факултативите децата ще се научат освен да получават изгода от игрите, само че и вярно да дават на очите си да почиват, да вършат динамични паузи, да се научат да разискват тактиката на тима и да се занимават с ефикасен тайм-мениджмънт.
„ Игрите и киберспорта са едно от най-популярните увлечения на актуалните младежи. Често децата играят скрито от родителите си, което основава риск от попадане под деструктивно въздействие. Инициативата на ИРИ ще помогне да се избегне травмиране на детската душeвност и здраве, създавайки доверително поле, където младеците ще играят и развиват своите киберспортивни гении, а учителите и родителите ще зная т, че това се случва в безвредни условия и съгласно рекомендациите, утвърдени от психолозите и специалистите “, разяснява пред ТАСС самодейността генералният шеф на ИРИ Сергей Петров.
По неговите думи, също по този начин е значимо да се поддържат съветските играчи, тъй като, въпреки и описът да е от задгранични игри, „ даже сега има забавни игри от съветски компании стартъпи, които в бъдеще могат да доближат равнището на международните марки ида получат известност измежду младата публика “.

Инициативата на ИРИ

По-рано институтът за развиване на интернет към този момент оферираше на просветното министерство на Русия да вкара в учебните заведения като пробни факултативи уроците по киберспорт. Според информацията на ИРИ, опитът може да бъде осъществен в интервала 2020-2025 в няколко учебни заведения във всеки индивид на Руската Федерация в сходство с федералните планове „ Съвременно учебно заведение “ и „ Цифрова просветителна среда “ на националния план „ Образование “. Институтът изясни, че ИТ промишлеността се нуждае от приток на дипломиран личен състав, „ който към този момент е в дефицит и този недостиг единствено ще нараства “. В допълнение, добитите умения по желание в учебно заведение могат да бъдат приложени във висшето обучение.
От своя страна Министерството на образованието съобщи, че е готово да прегледа предлагането на ИРИ, като в същото време означи значимостта на въпроса за сигурността и опазването на здравето на децата, когато става въпрос за разнообразни гаджети и тяхното влияние върху тялото на младежа.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР