Москва и Пекин взаимодействат активно в интерес на укрепването на

...
Москва и Пекин взаимодействат активно в интерес на укрепването на
Коментари Харесай

Сътрудничеството между Русия и Китай е ключово за международната сигурност, обяви Лавров

Москва и Пекин взаимодействат интензивно в полза на укрепването на интернационалната сигурност и непоклатимост. Това съобщи през днешния ден съветският министър на външните работи Сергей Лавров преди да се срещне с китайския си сътрудник Ван И, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
 Търговската война ескалира: Съединени американски щати усили двойно митата за импорт от Китай на артикули за $200 милиарда
" Като цяло руско-китайското взаимоотношение е един от основните фактори за поддържането на интернационалната сигурност и непоклатимост, за оформянето на многополюсното устройство на света ", сподели Лавров.

Той означи, че Китай е основен сътрудник на Русия на международната сцена.

" Държавите ни сътрудничат тясно на най-различни многостранни площадки, в това число Организация на обединените нации, Г-20, ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество), БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), РИК (формата Русия-Индия-Китай), работим по съвместяването на интеграционните капацитети на ЕАИС (Евразийския стопански съюз) и " Един пояс, веднъж " с вероятност за образуване на огромно евразийско пространство ", добави той.

" Ценим и нашето военно, военнотехническо съдействие, взаимоотношението по линия на правоохранителните органи, включително в битката с тероризма, наркотрафика и проведената престъпност ", уточни той.

Китайският външен министър Ван И прикани Русия да противодейства на страните, употребяващи неистини за политически цели. 

" Днес клеветата и очернянето са един от методите за провокация. Може да се окаже, че когато такива клюки и неистини прозвучат 100 пъти, най-после може да се възприемат като истина. Това не е добре. Колкото по-голяма е страната, толкоз по-голяма отговорност има тя, само че, за жалост, в този момент колкото по-голяма е страната, толкоз по-своеволно се държи тя ", сподели той.

Изказванията им идват на фона на ескалиращата комерсиална война сред Китай и Съединени американски щати. Преди дни САЩ внезапно усилиха митата за импорт на артикули от Китай - от 10% на 25%. Бяха наложени мита на артикули за 200 милиарда $. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР