Москва и Пекин са против каквито и да е опити

...
Москва и Пекин са против каквито и да е опити
Коментари Харесай

Москва: Няма силово решение за севернокорейския ядрен проблем

Москва и Пекин са срещу каквито и да е опити за споразумяване на севернокорейската рецесия със мощ или като бъде задушавана КНДР в стопански проект, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Задачата за освобождение на целия Корейски полуостров от нуклеарни оръжия не може и не трябва да бъде употребена като прикритие за опити за промяна на режима в Северна Корея. Това е нашата обща позиция, сподели първият посланик на Москва.

По думите му Русия и Китай ще показват в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации подписана взаимна самодейност за споразумяване на обстановката на Корейския полуостров.





Инициативата е сложна. Преди всичко тя акцентира нуждата от изцяло осъществяване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че отбелязва, че в тези резолюции става дума освен за претенции за преустановяване на ракетно-ядрените тествания на КНДР, разгласи Лавров.

В нея се съдържа констатация, че е належащо да се възобновят мирните договаряния и да се откри само политическо-дипломатическо решение на сегашната обстановка на Корейския полуостров ", сподели още дипломатът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР