Москва и Минск започнаха днес съвместните военни учения Съюзническа решимост

...
Москва и Минск започнаха днес съвместните военни учения Съюзническа решимост
Коментари Харесай

САЩ на нокти: Започнаха военните учения на Русия и Беларус

Москва и Минск започнаха през днешния ден взаимните военни учения " Съюзническа решителност - 2022 ", заяви съветското министерство на защитата. Маневрите се правят за отработване на задания „ за угнетяване и отбиване на външна експанзия ”.

Според сюжета военните ще упражняват усилване на сигурността на държавната граница, попречване на проникването на въоръжени групировки бойци и блокиране на каналите за доставка на оръжие и муниции. Те също по този начин ще отработят задания по разкриване и заличаване на противозаконни формирования и диверсионно-разузнавателни групи на конвенционален зложелател.
Путин уверил Макрон, че Русия няма да ескалира в допълнение рецесията към Украйна
Владимир Путин е декларирал, че Русия няма да ескалира в допълнение рецесията към Украйна. Това разгласи френският президент Еманюел Макрон, к...
Прочети повече
Ученията ще се проведат на няколко белоруските полигони, както и в избрани региони на територията на Беларус. Авиацията се обезпечава от летищата Барановичи, Лунинец, Лида и Мачулищи.

По време на първия стадий на тестване на силите за реакция на съюзната страна войските проведоха защитата на значими държавни и военни обекти, както и на държавната граница във въздушното пространство в границите на Единната Регионална система за противовъздушна защита на Беларус и Русия. Военните елементи на Източния боен окръг бяха прегрупирани на разстояние от към 10 000 километра. Бяха извършени и контролни учения по образование с огнестрелно оръжие и други образователни предмети.

Същевременно през вчерашния ден за следващ път Съединени американски щати показаха угриженост по отношение на руско-белоруските учения, смятайки, че те способстват за повишаването на напрежението към Украйна. „ Виждаме това по-скоро като ескалация, в сравнение с като стъпка за деескалация... Разбира се, това ни тревожи “, съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Псаки на брифинг през вчерашния ден.

Американските управляващи неведнъж са предупреждавали, че съветските войски могат да употребяват територията на Беларус, с цел да нападат Украйна от север и да настъпят към Киев.
Съединени американски щати нямат данни за нова опасност от Русия за Украйна, Макрон изключи връщане обратно за сферите на въздействие
В момента Съединени американски щати не виждат директна опасност от Русия за източния фланг на НАТО от Русия. Това съобщи пред кореспонденти Джон Кърби, представител на М...
Прочети повече
В Москва изрично отхвърлят и непрекъснато заявяват, че не заплашват никого, а всички сходни изказвания на НАТО и Съединени американски щати се употребяват като опрощение за слагане на повече военна техника на алианса покрай съветските граници.

Още: Форбс: Русия заплашва Европа с ракети МиГ-31К (ВИДЕО)

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР