Москва. Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще посети Русия на 7

...
Москва. Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще посети Русия на 7
Коментари Харесай

TACC: Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще посети Русия на 7 декември

Москва. Гръцкият министър председател Алексис Ципрас ще посети Русия на 7 декември, предава TACC .
Официалното посещаване на гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Русия е координирано за 7 декември. Това е съобщил във вторник източник на организацията от гръцките дипломатически кръгове.
" Подготовката за визитата на Алексис Ципрас в Русия е в разгара си, чака се да се организира на 7 декември. Премиерът възнамерява да организира серия от срещи, в това число с съветския президент Владимир Путин ", сподели източникът на организацията.
По-рано медиите оповестиха, че Ципрас може да посети Русия на 12 декември. Източникът удостовери за агенцият, че визитата в началото е било планувано за тази дата, само че по-късно датата е изменена.
Източникът също по този начин сподели, че новият гръцки дипломат в Русия Тасия Афанасиу ще дойде в Москва през декември след визитата на Ципрас.
Тасия Афанасиу е гръцки дипломат в Рим. Преди това управлява дипломатически задачи в Сирия и Полша.
По-рано Ципрас съобщи, че се работи по възобновяване на връзките след рецесията сред Атина и Москва и също по този начин разгласи желанието си да посети Русия през 2018 година
През юли Гържция изгони двама съветски дипломати и забрани на двама други съветски жители да влизат в страната. Като публична причина бе посочена интервенция във вътрешните работи, а импровизирано стана ясно, че съгласно гръцката страна е имало опити от страна на Русия да настройва обособени групи против Договора с Македония.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР