Москва. Главният радиочестотен център (ГРЧЦ) провежда изследвания относно използването на

...
Москва. Главният радиочестотен център (ГРЧЦ) провежда изследвания относно използването на
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Москва. Главният радиочестотен център (ГРЧЦ) организира проучвания по отношение на потреблението на изкуствен интелект (ИИ) при наблюдаване на наличието на видеоигрите. Според анализаторите на центъра това ще разреши да се предпазят децата от истории, съдържащи детска порнография, апели за самоубийство и приложимост на опиати. За това написа съветския вестник „ Коммерсантъ “ , базирайки се на изследване на Научно-техническия център (НТЦ) на ГРЧЦ.

Както се отбелязва от обявата, в ГРЧЦ тази технология се предлага като целесъобразна услуга и съответни решения по отношение на откритото злонамерено наличие би трябвало да се вземат от специалисти. „ Роскомнадзор “ удостовери уместността на проучването и в това време акцентира, че с цел да се съблюдават правата и свободите на жителите, логаритмите на ИИ би трябвало да бъдат следени от хората.

„ Игрите стават все по-сложни и човек не може да схване пълнотата на препоръчаните сюжетни разклонения “, разяснява пред „ Коммерсантъ “ изследването Александър Федотов, началник на НТЦ на ГРЧЦ. Според него проучването на сходно наличие може да отнеме стотици или хиляди часове, което е доста мъчно за човек.

Въпреки това някои специалисти в региона на игралната промишленост показват компликациите при потреблението на тази технология. Така, съгласно Арсений Кондратьев, началник на Liquid Studio Accenture в Русия, за всяка нова игра е належащо да се образова обособена мрежа, което може да отнеме доста време и сървъри.

Освен това създателят на портала rawg.io Хаджи Махтиев означи, че сега игрите към този момент минават през нужния мониторинг преди стартирането им от платформите, където се хостват. Също по този начин, съгласно него, препоръчаният механизъм ще усложни обстановката в игралната промишленост и ще бъде неакуратен заради особеностите на генерираното от консуматори наличие (UGC) в игрите, да вземем за пример при наблюдаване на известия от консуматори на игри в чатове.
***

Москва. Коледа и Нова година в Европа ще бъдат помрачени от новите ограничавания, които страните вкарват за битка с увеличението на заболеваемостта и разпространяването на варианта „ Омикрон “, написа “Российская газета “ .

Според Bloomberg нидерландските управляващи бяха първите, които взеха решение да се върнат към прецизния локдаун. По-специално, там се планува затваряне на учебни заведения и магазини, продаващи нежизненоважни артикули минимум до 14 януари идната година. Освен това се възнамерява спиране на въздушните връзки с Обединеното кралство, където е записано огнище на варианта „ Омикрон “. Освен това полетите до и от Англия бяха лимитирани от Германия, Франция и Кипър.

В самата Англия управляващите не изключват въвеждането на предколедни ограничавания. Такова решение обаче би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание на страната. Местните управляващи към този момент показват паника, а кметът на Лондон Садик Хан разгласи изключително състояние по отношение на бързото разпространяване на инфекцията в столицата на Обединеното кралство.

Германия към момента се пробва да избегне сюжета на локдауна. Но Берлин към този момент изисква всички пътуващи от Албиона да преминат 14-дневна карантина и не са изключени нови ограничаващи ограничения.

Съобщава се, че Франция и Австрия към този момент са открили засилен епидемиологичен надзор за пасажери, които не са имунизирани или не са преболедували Covid-19.

В Испания в сряда се възнамерява да се проучва развиването на пандемията и да се подхващат нови ограничения за ограничение на разпространяването на варианта „ Омикрон “. В някои испански райони от посетителите на заведения за хранене и питейни заведения ще се изисква документ за имунизация. Редица райони в Испания обаче към този момент се въздържаха от сходна стъпка, пробвайки се да не навредят на стопанската система и туризма.

Италианските управляващи имат намерение в четвъртък да проведат незабавна среща за ограничение на заболяването. Възможните ограничения включват редуциране на периода на годност на документа за имунизация и въвеждане на наложителни проби за тези, които към момента не са имунизирани и посещават публични събития.

В Полша беше решено учебните заведения да преминат на отдалечено образование до 9 януари и да се ограничи заетостта на публичните места, в това число заведения за хранене, кина и хотели, до 30 % (преди това беше 50 процента). От 15 декември всички нощни заведения и нощни клубове в страната са затворени. Причината – заболеваемостта от ковид още веднъж надвиши 500 души дневно.

В Швейцария на неимунизираните жители е отхвърлен достъп до заведения за хранене, музеи и фитнес зали.

В Ирландия от тази седмица питейните заведения, заведенията за хранене, кината ще би трябвало да затворят порти до 20:00 часа. Според ирландските управляващи случаите на „ Омикрон “ са надхвърлили 50 % от общия брой на инфектираните.
***

Тираспол. Специалните сили на НАТО са се пробвали да обхванат в Приднестровието, съгласно източници в Кишинев на „ Телеграм “ канала @wargonzo, представен от съветския вестник “Московский Комсомолец “ .

Отбелязва се, че под прикритието на молдовски специфични сили в зоната за сигурност на демаркационната линия в региона на Дубосари са изпратени специфични елементи от Германия и Англия.

Според източниците непознатите жители са направили разузнаване на региона и са отработили дейности за възможен десант на диверсанти в региона. Специалните елементи са били част от въоръжена група, открита от приднестровските граничари. Молдовските управляващи са определили тези военнослужещи като " екип за бързо реагиране " и са свързали наличието им в зоната за сигурност с учения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР