Москва е заинтересована от засилване на икономическите връзки със САЩ

...
Москва е заинтересована от засилване на икономическите връзки със САЩ
Коментари Харесай

Москва засилва икономическите си връзки със САЩ

Москва е заинтригувана от усилване на икономическите връзки със Съединени американски щати и счита да усъвършенства капиталовия климат, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

"Днес руско-американското съдействие, меко казано, ненапълно не доближава капацитета си. Бихме желали да дадем на това съдействие капиталов, стопански, спомагателен подтик... Готови сме да помогнем за построяването на бизнес връзки по всевъзможен метод ", сподели Лавров по време на среща с група представители на Американската комерсиална камара.

Москва разчита на дейното присъединяване на представители на американския бизнес в Петербургския интернационален стопански конгрес, който ще се организира при започване на юни, заяви съветският външен министър. Според Лавров, Москва разчита на удобно отношение във Вашингтон към съветските бизнес кръгове.

"Искаме да притеглим задграничния бизнес, в това число американския, с цел да създадем удобни условия за него. Надяваме се на взаимно удобно отношение към съветските бизнес среди ", акцентира министърът. Той напомни, че съветското държавно управление неведнъж е удостоверило желанието на страната за възстановяване на икономическото съдействие и възстановяване на капиталовия климат, заяви РИА Новости.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР