Москва е загрижена за плана на САЩ да разположи шпионски

...
Москва е загрижена за плана на САЩ да разположи шпионски
Коментари Харесай

Москва не одобрява дронове на САЩ в Полша, увеличават военното напрежение

Москва е загрижена за проекта на Съединени американски щати да разположи шпионски безпилотни самолети в Полша, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

" Със сигурност сме загрижени, тъй като отразява опитите за повишение на военното напрежение в Европа, изключително на по този начин наречения източен фланг на НАТО. Фалшиви извинения се употребяват за осъществяване на стратегии, които дестабилизират и ескалират обстановката ", разяснява Рябков.

По-рано американският президент Доналд Тръмп подписа декларация за съдействие в региона на защитата с полския си сътрудник Анджей Дуда, за още американски бойци в европейската страна. По това време Тръмп съобщи, че цената на разгръщането ще бъде покрита от Варшава, която дава обещание да даде нужната инфраструктура за плана.

В същото време, представители на НАТО и Балтийско море приветстваха решението на президента Доналд Тръмп да усили броя на американските войски в Полша, оповестява " Старс енд Страйпс ".

" Това демонстрира мощната ангажираност на Съединени американски щати към европейската сигурност и силата на трансатлантическите връзки ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Туитър.

Балтийските страни, в миналото част от Съюз на съветските социалистически републики са изключително загрижени за желанията на Русия след нахлуването и анексирането на Крим през 2014 година, който също е някогашна руска територия.

" Това е значима стъпка и индикатор за ангажираността на Съединени американски щати към европейската сигурност и въздържане. Естония с цялото си сърце приема това решение, което е ориентирано към по-нататъшно подсилване на трансатлантическите връзки и съдействието сред съдружниците в НАТО ", съобщи естонският външен министър Урмас Рейнсалу.

Литовският външен министър Линас Линкевичус повтори това мнение, разяснявайки, че решението способства за " възпиращата и отбранителна позиция на Алианса и за сигурността на всички съдружници на НАТО ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР