Москва е загрижена за плана на САЩ да разположи шпионски

...
Москва е загрижена за плана на САЩ да разположи шпионски
Коментари Харесай

Москва не одобрява дронове на САЩ в Полша, увеличават военното напрежение

Москва е загрижена за проекта на Съединени американски щати да разположи шпионски безпилотни самолети в Полша , съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

" Със сигурност сме загрижени , тъй като отразява опитите за повишение на военното напрежение в Европа , изключително на по този начин наречения източен фланг на НАТО. Фалшиви извинения се употребяват за осъществяване на стратегии, които дестабилизират и ескалират обстановката ", разяснява Рябков.

По-рано американският президент Доналд Тръмп подписа декларация за съдействие в региона на защитата с полския си сътрудник Анджей Дуда, за още американски бойци в европейската страна . По това време Тръмп съобщи, че цената на разгръщането ще бъде покрита от Варшава, която дава обещание да даде нужната инфраструктура за плана.
 Съединени американски щати може да разположат още 2000 военни в Полша
Съединени американски щати може да разположат още 2000 военни в Полша

Тръмп и Дуда на взаимна конференция в Белия дом...

В същото време, представители на НАТО и Балтийско море приветстваха решението на президента Доналд Тръмп да усили броя на американските войски в Полша, оповестява " Старс енд Страйпс ".

" Това демонстрира мощната ангажираност на Съединени американски щати към европейската сигурност и силата на трансатлантическите връзки ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Туитър.

I welcome today’s announcement that the United States will increase its military presence in Poland. This shows the strong commitment of the US to European security & the strength of the transatlantic bond.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) June 12, 2019
Балтийските страни, в миналото част от Съюз на съветските социалистически републики са изключително загрижени за желанията на Русия след нахлуването и анексирането на Крим през 2014 година, който също е някогашна руска територия.

" Това е значима стъпка и индикатор за ангажираността на Съединени американски щати към европейската сигурност и въздържане. Естония с цялото си сърце приема това решение , което е ориентирано към по-нататъшно подсилване на трансатлантическите връзки и съдействието сред съдружниците в НАТО ", съобщи естонският външен министър Урмас Рейнсалу.

Литовският външен министър Линас Линкевичус повтори това мнение, разяснявайки, че решението способства за " възпиращата и отбранителна позиция на Алианса и за сигурността на всички съдружници на НАТО ".
 НАТО влага 250 млн. $ в разширение на военната база в Полша
НАТО влага 250 млн. $ в разширение на военната база в Полша

Ще може да се разполага съоръжение на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР