Москва е предупредила Република Южна Африка (РЮА), че арестът на

...
Москва е предупредила Република Южна Африка (РЮА), че арестът на
Коментари Харесай

ЮАР: Русия ни заплаши и нас с война, ако арестуваме Путин

Москва е предизвестила Република Южна Африка (РЮА), че карцерът на съветския президент Владимир Путин би бил равностоен на " оповестяване на война ", съобщи ДПА, като се базира на документално изказване, оповестено нощес от южноафриканския президент Сирил Рамапоса, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Русия даде ясно да се разбере, че карцерът на настоящия ѝ президент ще бъде равностоен на оповестяване на война ", написа Рамапоса в своето изказване, адресирано до Върховния съд в северната южноафриканска провинция Гаутенг.

Следователно РЮА има " явни проблеми с осъществяването на настояването за арест и екстрадиция на президента Путин ", написа още той.

Руският водач е поканен в Йоханесбург за срещата на върха на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и РЮА) от 22 до 24 август макар интернационалната заповед за неговия арест.

Кремъл заяви на 15 юли за телефонен диалог сред Рамапоса и Путин, на който южноафриканският президент (по негово искане е бил извършен разговорът) е уведомил за хода на подготовката на форума. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР