Москва е обезпокоена от обвиненията в шпионаж срещу председателя на

...
Москва е обезпокоена от обвиненията в шпионаж срещу председателя на
Коментари Харесай

Кремъл обезпокоен от разследването срещу Николай Малинов

Москва е обезпокоена от обвиняванията в шпионаж против ръководителя на придвижване " Русофили " Николай Малинов.

Това разгласи в четвъртък на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, заяви ТАСС. Тя напомни, че активността на организацията " Русофили " е била ориентирана единствено и само към развиване на двустранното съдействие и подсилване на другарските връзки сред народите на Русия и България.
 Чужди служби уведомили за шпионажа съгласно Николай Ненчев
Чужди служби уведомили за шпионажа съгласно Николай Ненчев

Той е обезпокоен от неналичието на съгласуваност сред президента и ДАНС

" Разчитаме, че българското държавно управление ще се въздържи от стъпки, които биха могли да слагат под въпрос актуалната позитивна динамичност в двустранните връзки, и ще бъде продължена взаимната работа за осъществяване на постигнатите напоследък договорености, в това число в филантропичната и културната сфера, за запазване на сплотяващото ни историческо завещание ", заключи Захарова, представена от Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че точно на 9 септември електронното издание на в. " Дума " заяви, че някогашният основен редактор Юрий Борисов е задържан по обвиняване за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов единствено е разпитван като очевидец. Вечерта от прокуратурата оповестиха, че към момента няма обвинявания по следствието.
 Шпионажът
Шпионажът " Русофили " - единствено първа стъпка или " шменти шапки "

Кольо Колев и Румяна Коларова сигурни, че обвиняванията са по отношение на локалните избори

На идващия ден ръководителят на Сдружение " Русофили " Николай Малинов бе упрекнат за активност в интерес на непозната страна .

Вчера от прокуратурата разгласиха част от писмения доказателствен материал на следствието против ръководителя на съдружие " Русофили " Николай Малинов. Той е обвинен по член 105, алинея 1, предложение II от Наказателен кодекс.

В началото на " записката " се споделя, че дейностите за възобновяване на мостовете сред България и Русия целят обновяване на геокултурното, политическото и икономическото единение на България и Русия на основата на славянски корени, обичаи и полезности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР