Москва е обезпокоена, че ако киевските войски поемат контрола над

...
Москва е обезпокоена, че ако киевските войски поемат контрола над
Коментари Харесай

Путин: Украйна може да извърши кланета близо до границата с Русия

Москва е обезпокоена, че в случай че киевските войски поемат контрола над границата сред Русия и източна Украйна без стоманени гаранции за антиправителствените милиции, може да се стигне до кръвопролитие, сходно на това в босненския град Сребреница, оповестява БНР.
Говорейки за настояванията на Киев, Путин съобщи във вторник, че би трябвало да има безспорна сигурност, че хората в източна Украйна ще бъдат в сигурност, откакто контролът върху границата премине в други ръце.
Той предизвести, че украинските държавни сили могат да извършат кланета като тези, който се случиха в босненския град Сребреница през деветдесетте години на предишния век, в случай че те поемат надзор над държания от сепаратистите пограничен регион с Русия.
" Ние се съгласихме на пътна карта през 2015 година. Имаше закон за прошка, някои решения бяха взети, само че нищо от това не влезе в действие ", уточни съветският президент пред президентския съвет за правата на индивида. Без гаранции " мога да си показва какво ще се случи по-късно. Ще има втора Сребреница ", предизвести Путин.
Поддържаните от Москва сепаратисти въстанаха против централното държавно управление в Киев през 2014 година, откакто всеобщи митинги в украинската столица доведоха до премахване на тогавашния президент Виктор Янукович от неговия пост. Районът е най-вече рускоговорящи и поддържа обединяването си с Русия.
Коментарите на Путин са единствено ден, откакто той разговоря с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Париж, напомня Националното радио.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР