Москва е изпратила на Индия списък с повече от 500

...
Москва е изпратила на Индия списък с повече от 500
Коментари Харесай

Ройтерс: Русия моли Индия за резервни части

Москва е изпратила на Индия лист с повече от 500 продукта, от които се нуждае, в това число елементи за коли, самолети и влакове, съобщи през днешния ден Ройтерс, като се базира на четири източника, осведомени с въпроса. Агенцията показва, че интернационалните наказания сковават жизненоважни съветски промишлени браншове.

Списъкът, чиято версия е била видяна от Ройтерс в Ню Делхи, е краткотраен и не е ясно какъв брой продукта в последна сметка ще бъдат изнесени и в какви количества, само че източник от индийското държавно управление е споделил, че настояването е извънредно по своя обсег.

Исканията от Русия са били отправени седмици преди визитата на индийския външен министър Субраманям Джайшанкар в Москва на 7 ноември, са споделили пред Ройтерс други два индийски източника. 

Правителството на премиера Нарендра Моди не се причисли към западните наказания против Русия и внезапно усили покупките на съветски нефт, които го защитиха от някои от резултатите на глобите.

По време на визитата в Москва Джайшанкар сподели, че Индия би трябвало да усили износа за Русия, с цел да балансира двустранната търговия, чието салдо сега е в интерес на Русия.

Западните наказания блокираха доставките на някои жизненоважни артикули за Русия. Руските авиокомпании са изправени пред изострен дефицит на аварийни елементи, защото съвсем всички самолети са задгранично произвеждане. Автомобилните елементи също са търсени, тъй като международните автомобилни производители напущат съветския пазар.

Руският лист с продукти, който се простира на близо 14 страници, включва елементи за автомобилни мотори като бутала, маслени помпи и бобини за запалване. За самолети и хеликоптери Русия е поискала 41 продукта, в това число съставни елементи за колесници, горивни системи, информационни системи и пожарогасителни системи, избавителни жилетки и авиационни гуми.

Списъкът също по този начин съдържа първични материали за произвеждане на хартия, хартиени торби и потребителски опаковки и материали и съоръжение за произвеждане на текстил според документа, прегледан от Ройтерс. Каталогът включва и към 200 металургични позиции.

Русия е най-големият снабдител на военно съоръжение за Индия от десетилетия и е четвъртият по величина пазар за индийски фармацевтични артикули. Но поради увеличаването на закупуването на съветски нефт и повишаването на доставките на въглища и торове, Индия търси способи за възобновяване на комерсиалния баланс, е споделил пред Ройтерс първият източник от индийското държавно управление.

Индийският импорт от Русия се усили съвсем пет пъти до 29 милиарда $ сред 24 февруари и 20 ноември, спрямо 6 милиарда $ за същия интервал преди година. Междувременно износът е намалял от 2,4 милиарда $ на 1,9 милиарда $ през същия интервал.

Според държавен източник Индия се надява да усили износа си до към 10 милиарда $ през идващите месеци със листата от претенции на Русия.

Но някои индийски компании не са склонни да изнасят за Русия заради боязън да не бъдат глобени от Запада, липса на изясненост по отношение на заплащанията и провокации при обезпечаването на застраховка.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР