Москва е готова да обмисли възможността за разширяване на механизмите

...
Москва е готова да обмисли възможността за разширяване на механизмите
Коментари Харесай

Руското външно министерство: Москва е готова да разшири контрола върху стратегическите системи

Москва е подготвена да обмисли опцията за разширение на механизмите за надзор върху стратегическите системи, само че строго въз основа на взаимност със Съединени американски щати едностранните отстъпки в границите на разговора са невъзможни, сподели Владимир Ермаков, шеф на Департамента за неразпространение и надзор на въоръженията на съветското Външно министерство, в изявление за РИА Новости..

" Що се отнася до нашите усъвършенствани системи, тези, които попадат в контрактувания обсег на нейното покритие, ще бъдат регистрирани според настоящия Договор за стратегически настъпателни оръжия (ДСНО). Това са междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети, изстрелвани от подводници и тежки бомбардировачи, към други системи условията не се ползват ", сподели Ермаков, отговаряйки на въпрос дали Русия ще включи усъвършенствани системи в настоящия контракт ДСНО или този въпрос към този момент би трябвало да се преглежда единствено в подтекста на бъдещото „ уравнение за сигурност “.

„ В дълготраен проект съветските специалисти са подготвени да обмислят опцията за разширение на правилата и механизмите на надзор върху системи от интерес и за двете страни, способни да вземат решение стратегически задания. Но прецизно и извънредно на основата на взаимност. Едностранни стъпки към желанията и настояванията на Съединените щати са невъзможни “, сподели Ермаков.

В продължение на срещата сред президентите на Руската федерация и Съединените щати през лятото на 2021 година в Женева се организираха два кръга от междуведомствени съвещания сред Руската федерация и Съединени американски щати по отношение на стратегическата непоклатимост. След последната среща, която се организира в края на септември, беше реализиран прогрес по няколко въпроса, в това число основаването на две работни групи – „ за правилата и задачите на бъдещето на контрола на въоръженията “ и „ за качествата и дейностите, които могат да имат стратегически резултат. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР