Москва е готова да изведе войските си от Сирия, ако

...
Москва е готова да изведе войските си от Сирия, ако
Коментари Харесай

Путин: Москва ще изтегли войските си от Сирия, ако бъдещите власти в Дамаск го поискат

Москва е подготвена да изведе войските си от Сирия, в случай че бъдещите управляващи в Дамаск вземат такова решение.

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в изявление за телевизионните канали РТ, "Ал Арабия " и "Скай нюз Арабия ", фрагмент от което, на арабски език, сподели през днешния ден съветски канал, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. "Тези, които се намират нелегално на територията на друга страна, в тази случай на територията на Сирия, би трябвало да изоставен този район и това се отнася за всички страни ", сподели президентът. "Ако бъдещото законно управление на Сирия каже, че повече няма потребност от наличието на съветски въоръжени сили в тази страна, това ще се отнася и за Русия ", уточни Путин.

Руският държавен глава сподели още, че Москва осъжда нападението против саудитски нефтопреработващи предприятия, без значение кой стои зад него. Той добави, че нападенията против танкери и нефтената инфраструктура в района на Персийския залив няма да унищожат съдействието сред Русия и арабските страни, в това число и в границите на договорката ОПЕК+.

Путин акцентира, че Москва е в непрекъснат контакт с управлението на Обединените арабски емирства, тъй като тази страна играе значима роля в решаването на проблемите в района. Руският водач сподели, че Русия гледа на Саудитска Арабия като на другарска страна. "Създадох положителни връзки с краля, както и с престолонаследника и връзките ни на практика се развиват във всички посоки ", акцентира Путин.

Приближаването на НАТО до границите на Русия "не е мотив за наслада ", съобщи президентът. "Това е боен блок, и несъмнено, когато инфраструктурата на боен блок доближава до нашата граница, това не е причина да се радваме ", уточни Путин в отговор на въпрос загрижена ли е Русия от напредването на НАТО на Изток.

Президентът посочи, че не се съмнява в способността на създадените в Русия ударни комплекси да преодолеят всяка система за противоракетна защита. Путин подсети, че системите за ПРО работят против балистични ракети. "А ние, като се изключи че ги усъвършенствахме (балистичните ракети), създадохме и друго оръжие, каквото никой различен в света няма ".

Идната седмица съветският президент ще осети ОАЕ и Саудитска Арабия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР