Москва. До 2030 г. почти половината руснаци (45,5%) може да

...
Москва. До 2030 г. почти половината руснаци (45,5%) може да
Коментари Харесай

„Известия“: До 2030 година роботите могат да изместят почти половината руснаци от пазара на труда

Москва. До 2030 година съвсем половината руснаци (45,5%) може да изгубят работата си заради цифровизацията и автоматизацията, оповестява вестник „ Известия “ , като се базира на изследване на експерти от Руската академия за национална стопанска система и обществена администрация при президента на Руската федерация (РАНХиГС).
Според изданието 20,1 милиона души ще бъдат принудени да изоставен работата си или да трансформират квалификацията си, защото опитът и знанията им ще престанат да бъдат от голяма важност.
Според изследването служащите в хотелиерския и ресторантьорския бизнес са изложени на максимален риск (73%). Освен това роботите ще могат да заменят 60% от заетите в производството, 58% от заетите в селското и горското стопанство, 53% в търговията на дребно и 51% в минното дело.
В същото време един от създателите на проучването - Степан Земцов, акцентира пред изданието: „ Това, че сте изложени на риск (т.е. евентуално можете да бъдете сменени от технология), по никакъв метод не значи, че това ще се случи в утрешния ден ".
По-рано различен теоретичен център на РАН даде обещание да показа до края на октомври робот, изпълняващ дилемите на „ търговец на дребно “, който може да работи вместо хора в огромни търговски мрежи.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР