Москва депортира 88 чужденци, които според властите нарушават режима на

...
Москва депортира 88 чужденци, които според властите нарушават режима на
Коментари Харесай

Москва депортира 88 чужденци, нарушаващи режима на изолация при коронавирус

Москва депортира 88 чужденци, които съгласно управляващите нарушават режима на изолираност след идването си от Китай, заяви съветската организация РБК, базирайки се на зам.-кмета Атастасия Ракова.

Тя е декларирала, че нарушителите са открити по време на инспекции по места, които всеобщо се посещават и където живеят жители на Китай, а също и руснаци.

По-рано китайското посолство се обърна с писмо към кметството в Москва във връзка на това, че съветските управляващи ревизират най-вече китайски жители. Посолството твърди, че този специфичен мониторинг има дискриминационен темперамент и изиска " да се успокои обществото и да не се разрушават другарските връзки сред народите на Китай и Русия ".

В края на януари в Русия бяха регистрирани два случая на коронавирусна зараза. И двамата заболели бяха китайци. След като бяха излекувани, те бяха изпратени вкъщи. През февруари бе открит ковид при трима руснаци, намиращи се под карантина в круизния транспортен съд " Даймънд Принсес ". В момента те се намират в Казан, Русия.

На 28 февруари в Азебрбайджан е открит ковид на съветски жител, който е дошъл от Иран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР