Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и председателят

...
Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и председателят
Коментари Харесай

„Коммерсант“: Путин е провел телефонен разговор с председетеля на Европейския съвет

Москва. Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел са провели телефонен диалог, в границите на който са разискали редица интернационалните проблеми, в това число миграционната рецесия на границата на Беларус и Европейски Съюз, обстановката в Донбас и Нагорни Карабах, Афганистан и Либия. Това излиза наяве от прессъобщение на Кремъл, представено от вестник „ Коммерсант “ .

„ При разискването на обстановката по границите на Беларус със страните от Европейски Съюз и двете страни подчертаха значимостта на бързото разрешаване на миграционната рецесия въз основа на интернационалното филантропично право. Потвърдена е целесъобразността от определяне на редовно взаимоотношение сред Европейски Съюз и Минск “, се споделя в известието.

Говорейки за обстановката в Донбас, Путин „ акцентира, че няма опция на пакета от ограничения от Минск като основа за споразумяване... Президентът на Русия изрази безпокойствие от продължаващите провокации на украинската страна, ориентирани към утежняване на обстановката на линията на прикосновение. Той също по този начин уточни нуждата от преустановяване на политиката на дискриминация по отношение на рускоезичното население, провеждана от Киев, която нарушава интернационалните отговорности на Украйна “, се споделя още в известието от пресслужбата на Кремъл.

На собствен ред Мишел написа в обществената мрежа „ Туитър “, че по време на телефонния диалог е споделил, че съветската страна е виновна за разрешаването на спора в Източна Украйна. „ Припомних, че Русия е виновна да подсигурява, че спорът в Източна Украйна ще бъде позволен по кротичък метод “, означи европейският политик.

Освен това господа Путин и Мишел разискаха стъпките, подхванати в сходство с мирното съглашение за Нагорни Карабах от 10 ноември.

Миграционната рецесия по границите с Беларус ескалира през ноември. Европейската комисия реши да отпусне 3,5 милиона евро за приемане на мигранти от беларуска територия до родните им страни. По-рано Путин съобщи, че Европа употребява миграционната рецесия, с цел да окаже напън върху Минск, а обстановката в Украйна надалеч не е позволена.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР