Москва. Държавите, участнички в Договора за неразпространение на ядрените оръжия

...
Москва. Държавите, участнички в Договора за неразпространение на ядрените оръжия
Коментари Харесай

EurAsia Daily: Русия, Великобритания, КНР, САЩ и Франция отказват да подпишат ДЗЯО

Москва. Държавите, участнички в Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия (ДНЯО), Русия, Англия, Китайската национална република, Съединените американски щати и Франция, отхвърлят да поддържат, подписват или ратифицират Договора за възбрана на нуклеарните оръжия (ДЗЯО). За това се оповестява в взаимно изказване на „ петорката “, осведоми онлайн всекидневникът EurAsia Daily .
В оповестеното в понеделник известие на Министерство на външните работи на РФ се споделя, че петте страни, участнички по ДНЯО, удостоверяват поддръжката си за този интернационален документ във всичките му аспекти от момента на неговото сключване преди 50 години. «Това е знаков Договор, който стана значима основа за интернационалните старания да се противодейства на опасността от разпространяване на нуклеарното оръжие в света и по този начин да се понижи риска от нуклеарна война. Именно в този подтекст ние още веднъж заявяваме, че не одобряваме ДЗЯО».
Според петте най-големи нуклеарни страни ДЗЯО няма да има наложителен темперамент и те не одобряват мнението, че той способства за развиването на нормалното интернационално право, защото не открива никакви нови стандарти или правила. Те приканват всички заинтригувани страни „ съществено да помислят за произлизащите от него последствия за интернационалния мир и сигурност “.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР