Москва. Брюксел може да предложи на Москва да доставя руски

...
Москва. Брюксел може да предложи на Москва да доставя руски
Коментари Харесай

РБК: Русия може да започне да доставя газ в ЕС без договор с Киев

Москва. Брюксел може да предложи на Москва да доставя съветски газ в Европа през 2020 година без да подписва нов контракт за пренос с Киев, заяви пред РБК източник, непосредствен до тристранните газови договаряния, които се чака да продължат на 19 септември. Може да става въпрос за отдаване чартърен на „ Газпром “ на мощности в украинската газотранспортна мрежа за кратковременен и средносрочен интервал.
По-рано за това приказва източник на ТАСС от европейския енергиен бранш. Той разясни, че Киев, като член на Европейската енергийна общественост, е поел отговорност да приложи в своето законодателство европейските енергийни правила. По неговите думи, това би означавало, че операторът на газопреносната мрежа на Украйна даже при липса на контракт ще бъде длъжен да предлага на търг своите директни мощности. „ Газпром “ може да ги купи, с цел да реализира краткосрочни и средносрочни доставки.
Според информацията на източник на РБК от съветска газова компания, „ Газпром “ е подготвен за подобен сюжет, само че всичко зависи от цените на такова запазване.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР