Москва/Бразилия. Победителят от президентските избори Жаир Болсонаро във вторник встъпи

...
Москва/Бразилия. Победителят от президентските избори Жаир Болсонаро във вторник встъпи
Коментари Харесай

ТАСС: Жаир Болсонаро пое президентския пост в Бразилия

Москва/Бразилия. Победителят от президентските избори Жаир Болсонаро във вторник встъпи в служба като държавен глава, оповестява ТАСС . Тържествената клетва той е произнесъл на тържествено съвещание в Националния конгрес на страната в наличието на представителите на законодателната и правосъдната власт, както и на задгранични посетители, поканени особено за церемонията.
" Заклевам се да вардя, пазя и съблюдавам конституцията, да последвам законите, да работя за общото богатство на бразилския народ, да подкрепям единството, целостта и независимостта на Бразилия “, се е заклел Болсонаро.
По традиция, която съблюдават всички новоизбрани бразилски президенти, Болсонаро е дошъл в Народното събрание с кабриолет Rolls-Royce и е поздравил събралите се хора. Политикът е бил съпроводен от брачната половинка му Мишел и един от синовете му Карлос Болсонаро.
По-рано в локалната преса са се появили известия, че новият президент може да се откаже от традицията и да не пътува с кабриолет от съображения за сигурност. През септември 2018 година против него бе осъществено нападение и той трябваше да прекара няколко седмици в болница.
Победата си Болсонаро завоюва във втория тур на президентските избори на 28 октомври като претендент на консервативната Социално-либерална партия. Мандатът му изтича на 31 декември 2022 година.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР