Москва. Бившият кмет на Москва Юрий Лужков смята, че решението

...
Москва. Бившият кмет на Москва Юрий Лужков смята, че решението
Коментари Харесай

РИА „Новости“: Лужков нарече оставката на Назарбаев правилно и навременно решение

Москва. Бившият кмет на Москва Юрий Лужков счита, че решението на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев да подаде оставка е вярно и навременно, оповестява РИА „ Новости “ .
Първият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев съобщи, че от 20 март ще приключи пълномощията си на началник на републиката, а осъществяването им в оставащия период ще бъде на Касим-Жомарт Токаев, който преди този момент беше ръководител на Сената на казахстанския парламент. Токаев постави клетва пред народа на републиката. Изборите в Казахстан са планувани за 2020 година.
„ Разбира се, той е мъж на възраст, който е работил дълго време, постоянно е мислел за това по какъв начин би трябвало да се извърши промяната. И той взе вярното решение да не чака гибелта си, тъй като съгласно неговата власт той може умерено да води страната до последния ден, до последния час от живота си. Той направи вярното решение - да съобщи властта, още до момента в който Назарбаев е на власт. Да съобщи властта и да оказва помощ на новия началник. Да не се меси, да оказва помощ със препоръки, като по този метод се продължи линията, която той стартира, която беше сполучлива “, съобщи Лужков.

Превод и редакция : Калоян Пенков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР