Москва. Алексис Ципрас обеща да носи вратовръзка, ако руският президент

...
Москва. Алексис Ципрас обеща да носи вратовръзка, ако руският президент
Коментари Харесай

„МКД“ : Алексис Ципрас обеща да носи вратовръзка, ако руският президент му подари такава

Москва. Алексис Ципрас даде обещание да носи вратовръзка, в случай че съветският президент му подари такава, написа македонското електронно издание „ МКД “ .
На конференция след срещата на двамата водачи в Москва Ципрас не носеше вратовръзка, а бяла риза с разхлабена яка. Путин имаше вратовръзка, написа изданието.
Гръцките публицисти попитаха Ципрас за какво не извършва обещанието си да стартира да носи вратовръзка, в случай че партията му завоюва парламентарните избори и в случай че бъде решен казусът с големия гръцки държавен дълг.
" Вече изпълних това заричане, когато завоювах (в спор за дълговете). Но бързо махнах вратовръзката, тъй като това е възел към врата на гръцкия народ. Това е знак. Ако обаче Путин ми даде подобен подарък, ще я нося на идната среща ", сподели Ципрас.
Гръцкият министър-председател, както и доста други членове на лявото държавно управление на Гърция, не носят вратовръзки даже на публични събития. Преди предварителните парламентарни избори Ципрас даде обещание пред публицисти, че ще стартира да носи вратовръзки, когато ще се откри решение на гръцкия проблем и когато Гърция ще изплати задълженията си. Тогава европейските политици започнаха да му дават връзки.
Вратовръзка му бе подарена от някогашния италиански министър председател Матео Ренци и от македонския министър председател Зоран Заев. Ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложи на Ципрас вратовръзката си, а турският президент Реджеп Тайип Ердоган на среща попита Ципрас в примес от британски и турски " Къде е вратовръзка? " (Where is kravat?).
Ципрас се яви с вратовръзка пред гръцките депутати на 22 юни, когато показа отчет за съглашението с еврогрупата за държавния дълг в Гърция.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР