МОСКВА – Русия може би ще види лебедовата песен на

...
МОСКВА – Русия може би ще види лебедовата песен на
Коментари Харесай

Четвъртият мондиал на Роналдо и Меси

МОСКВА – Русия може би ще види лебедовата ария на двамата най-ярки кавалери на Цар Футбол. За четвърти и евентуално за финален път Кристиано Роналдо и Лионел Меси ще играят на международно състезание. Португалецът ще навърши 34 години през февруари и макар феноменалното си положение, надали ще продължи с натоварванията и в националния тим. Меси пък е на 31, а към този момент един път се отхвърли от Аржентина поради пропусната дузпа.

Гениите имат общо 10 „ Златни топки “, девет пъти са печелили Шампионската лига. Но на международно състезание сумарният им баланс е едвам един финал… Андреа Пирло, италианският исполин и първенец от Мондиал 2006, сподели: „ Лео може да задмине Диего Марадона по великолепие, единствено когато завоюва с Аржентина международното състезание. “

Меси е бил по-близо от Роналдо до върха на планетата, само че има огромен призрачен сън, наименуван Германия. Три пъти до момента Бундестимът е слагал кол в каруцата на Аржентина с Лео в състава. Ето какво направиха двамата гении на първите си три международни шампионати.

Мондиал 2006

На международното в Германия 18-годишният Меси бе със статут на запаса. Започна единствено един мач като титуляр – в груповата фаза против Холандия. Но Меси загатна за своя капацитет с първия си го при 6:0 над Сърбия и Черна гора. Тогавашният младеж не игра при отпадането на Аржентина от Германия с дузпи на четвъртфинала.

Роналдо към този момент беше звезда на „ Манчестър Юнайтед “, а светът още помнеше сълзите му от Евро 2004, когато Португалия загуби домашния край от Гърция с 0:1. Кристиано обаче към момента не бе подготвен за титуляр и започва единствено един път в първите четири мача – при 2:0 против Иран. Тогава вкара и първия си гол на международно. На четвъртфинала Роналдо стана зложелател №1 на Англия, когато провокира съдията да даде червен картон на съотборника му в „ Юнайтед “ Уейн Руни. След това вкара решителната дузпа. На полуфинала обаче Португалия загуби от Франция.

Мондиал 2010

Меси към този момент бе спечелил първата си „ Златна топка “ и бе звездата на Аржентина. Лео игра във всички минути на мондиала под управлението на Диего Марадона. Но в пет дуела не вкара гол. Световното приключи за Аржентина още веднъж в четвъртфинал против Германия – 0:4.

Роналдо към този момент бе направил трансфер от „ Манчестър Юнайтед “ в „ Реал “, само че занапред щеше да печели по четири пъти Шампионската лига и „ Златната топка “. Световното обаче бе едва за звездата, който вкара единствено при 7:0 над КНДР. Това бе и единственият мач, в който Португалия се разписа. Нулеви равенства против Бразилия и Кот д’Ивоар помогнаха за осминафинал, където отборът загуби с 0:1 от бъдещия първенец Испания.

Мондиал 2014

Меси отиде на международното, без да завоюва трофей с „ Барселона “. В груповата фаза Лео се разписа против всички противници. Най-впечатляващият му гол бе надвит – в последната минута против Иран. В елиминациите обаче Меси нямаше нито попадение, нито асистенция по пътя до финала. Отново против него застана Германия. След загубата на финала с 0:1 Меси бе награден като футболист №1 на шампионата. Но когато получаваше наградата, очевидно изглеждаше трагичен.

Мондиал 2014 е най-слабото показване в кариерата на Роналдо. Той отиде в Бразилия като притежател на „ Златната топка “ и Шампионската лига. Още в първия мач Германия разгроми Португалия с 4:0, последва 2:2 със Съединени американски щати. Роналдо продължи серията си да вкарва на всяко международно с попадение против Гана, само че триумфът с 1:0 не стигна за прекосяване на груповата фаза.
Меси игра 693 минути на Мондиал 2014, вкара четири гола, даде една асистенция и стана вицешампион. Роналдо бе на терена 270 минути, разписа се един път, асистира един път и отпадна в груповата фаза.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР