МОСКВА – Русия е във футболен екстаз. За първи път

...
МОСКВА – Русия е във футболен екстаз. За първи път
Коментари Харесай

Свършва бирата в Москва

МОСКВА – Русия е във футболен възторг. За първи път от 32 години „ сборная “ се класира на осминафинал на международно състезание, откакто разгроми и Египет с 3:1. Икономически триумфът на руснаците носи извънредно огромни изгоди на заведенията за хранене из страната и изключително в столицата Москва. Само че край Червения площад забиха алармата – бирата свършва.

Русия не спа след успеха от наслада, а в нея се включиха и всички задгранични почитатели. „ Не знаехме, че ще желаят да пият единствено бира “, оплака се сервитьор в един от тузарските заведения за хранене до Кремъл. Повечето от тях работят непрекъснато, тъй като напорът на хора е необикновен.

„ Има толкоз доста народ по улиците и всички до един пият крепко – продължи сервитьорът. – Горещо е, а футболът е парещ спорт. “

Преди международното от съветското държавно управление предупреждаваха почитателите да не пият повече от една бира дневно, като това се отнасяше главно за англичаните. Но нито един път от началото на шампионата не е имало проблем от престъпен темперамент, а бирата се лее със силата на река Москва. От бар „ Гогол “ описаха с удивление, че за три дни там са изпити 800 литра бира.

Най-големите пиячи се оказаха почитателите на Мексико. Победата над Германия с 1:0 явно „ отвори глътката “ им. Много се харесва локалната бира „ Жигули “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР