МОСКВА – Аржентина изтръпна от новина, която подкоси колената на

...
МОСКВА – Аржентина изтръпна от новина, която подкоси колената на
Коментари Харесай

Аржентина е в шок, Сампаоли повишен

МОСКВА – Аржентина изтръпна от вест, която подкоси колената на всички футболни почитатели. Разочарование от отпадането на осминафинал на мондиала трябваше да завърши с уволняване на Хорхе Сампаоли, само че вместо това той най-вероятно ще бъде нараснал.

58-годишният селекционер се срещна с шефа на федерацията Клаудио Тапия и най-малко на този стадий даже получи втора задача. Сампаоли към този момент ще дава отговор и за юношеския народен тим на Аржентина. Досегашният треньор Себастиян Бекареке, който бе помощник и в първия отбор, подаде оставка. Същото направиха още двама от щаба на Сампаоли.

В края на юли ще се събере изпълкомът на аржентинската федерация, която ще проучва представянето в Русия. Тогава би трябвало да има и дефинитивно решение. Явно федерацията не желае да гони Сампаоли поради голямата му наказателна клауза, която възлиза на повече от 10 милиона евро.

Треньорът съумя да се уреди с подобен контракт, откакто Аржентина му се примоли да класира тима за Мондиал 2018. Тогава Сампаоли водеше Севиля. Най-големият триумф в кариерата му е извоюваната Копа Америка с Чили. Но това не топли сърцата на аржентинците, които желаят смяна. Легендите Диего Марадона и Марио Кемпес се предложиха да водят националния отбор даже и без пари.

Аржентинските медии допускат, че в случай че Сампаоли не бъде уволнен, почитателите ще изискат главата на целия футболен съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР