Московското дерби между ЦСКА и Спартак завърши 1:1, а Ивелин

...
Московското дерби между ЦСКА и Спартак завърши 1:1, а Ивелин
Коментари Харесай

ЦСКА и Спартак не се победиха в дербито, преднината на Зенит расте

Московското дерби сред ЦСКА и Спартак приключи 1:1, а Ивелин Попов беше титуляр за символичните посетители, които събраха 15 точки и разделят второто място с Ростов, само че са на цели 7 точки зад безапелационния водач Зенит. Фернандо откри за Спартак (Москва) в 30-ата минута от фаул, а в 63-ата хърватският национал Никола Влашич изравни.

" Армейците " влязоха в мача с по-високо самочувствие, откакто през седмиата наваксаха пасив от два гола и стигнаха до тъждество против Виктория (Пилзен) в Шампионската лига, до момента в който Спартак загуби с 0:2 от Рапид (Виена) на старта на груповата фаза в Лига Европа.
Наш состав на супердерби #ЦСКАспартак!

Акинфеев, Фернандес, Бекао, Чернов, Набабкин, Ахметов, Бийол, Дзагоев, Влашич, Обляков, Чалов.

Запасные: Кырнац, Ефремов, Сигурдссон, Нисимура, Щенников, Тикнизян, Гордюшенко, Жамалетдинов, Жиронкин. pic.twitter.com/75DKIXvOt8
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) 23 септември 2018 година Изненадата в състава на домакините беше, че Алан Дзагоев действаше като нападател, дружно с младока Фьодор Чалов. Марио Фернандес и Иван Обляков уплътняваха фланговете, а Илзат Ахметов Яка Бийол и Никола Влашич оформиха триото в халфовата линия.

Без продадения на Севиля Куинси Промес спартаковци са доста по-предвидими в нападателен проект и бележат мъчно, само че Карера се надяваше Луис Адриано най-сетне да показва класата си. Бразилецът имаше поддръжката в предни позиции на Александър Самедов и постоянно недоволния от статута си на запаса Софиан Хани, а в средата на терена Попов си партнираше с Фернандо и Роман Зобнин.
Наш состав на #derby#ВпередСпартак #ЦСКАСпартак pic.twitter.com/Vkk7wBsjMe
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 23 септември 2018 година Хани се прояви мощно в 5-ата минута и пусна съвършен пас към Луис Адриано, само че той като по знамение не уцели вратата. Бразилецът хвърли доста сила в това да пресира бранителите на ЦСКА, само че в няколко обстановки закъсня след положителни подавания на свои съотборници.

В 13-ата минута Чалов опитва диагонален изстрел, само че Александър Максименко внимаваше. Все по-често играчите на ЦСКА (Москва) отнемаха топката в центъра и разпростираха скоростни офанзиви по крилата. В средата на полувремето настана огромно меле в наказателното поле на Спартак, само че в последна сметка топката беше изчистена.

След половин час игра спартаковци получиха фаул на добра позиция и щатният реализатор Фернандо майсторски трансферира стената за 1:0. Любопитното е, че това беше седми гол на " червено-белите " от началото на сезона и всички те са от статични положения.

До почивката ЦСКА по този начин и не можа да провежда добра офанзива и Виктор Гончаренко трябваше да свърши много работа по време на паузата. " Армейците " започнаха втората част с дълбока преса, само че бъркаха при опитите си за извеждащи подавания.

В 57-ата минута Влашич откри непокрития Дзагоев, който се обърна и стреля, само че топката срещна напречната греда. В 63-ата хърватският халф на ЦСКА преодоля противник малко пред накзателното поле и с елегантен удар в далечния ъгъл направи резултата 1:1.

Последва интервал, в който никой от противниците не посмя да рискува и мачът разумно приключи без победител. Ивелин Попов остана терена до 88-ата минута, когато на мястото му се появи младият Михаил Игнатов. В края двата отбора се изнервиха и съдията Сергей Карасьов се принуди да покаже жълти картони на Никита Чернов и Кирил Набабкин.

След седмица ЦСКА ще гостува на новака Оренбург, а Спартак ще е хазаин на Ростов.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 8 кръг, неделя 23 септември  ЦСКА Москва 1:1краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР