Московският синодален хор ще изнесе концерт у нас на 23

...
Московският синодален хор ще изнесе концерт у нас на 23
Коментари Харесай

В България идва руски хор, чийто ръководител подкрепя войната срещу Украйна

Московският синодален хор ще изнесе концерт у нас на 23 септември в Руския дом в София, оповестява съветското посолство. Концертът е в границите на Дните на духовната просвета на Русия, съобщи Dveri.bg .

Ръководителят на този хор Алексей Пузаков е включен през м. май т. година в санкционния лист на Латвия поради писмото в поддръжка на решението на Путин да стартира " военна интервенция по денацификацията " на Украйна. Той е измежду 150-те културни дейци на Руската федерация, които на 4 март показват обществена поддръжка за съветското навлизане в Украйна. В писмото се споделя: „ След 1991 година в някогашния Съветски съюз не престават кръвопролитията и разрушаването на обществото. В рамките на този развой преди осем години Украйна беше завладяна от националисти и фашисти – мрачевина, подкрепяна от Съединени американски щати и Европа. Русия нямаше различен избор, с изключение на да употребява мощ, с цел да освободи Украйна от тях “.

Това ще е първото присъединяване на хора в европейска страна след началото на войната. През последните шест месеца той изнася концерти единствено в Русия – на Червения площад на 24 май, в храма на Въоръжените сили на РФ и други Единственото излизане на хора отвън страната е в Беларус и в Египет в края на юни, където съпровожда „ африканския екзарх “ на Министерство на правосъдието, Клински митр. Леонид, и пее на „ първата божествена литургия, която той отслужва в статута си на екзарх на африканската земя “ в коптския храм „ Св. Мина “ в Гиза, даден от Коптската черква на руснаците.

Визитата на Московския синодален хор се вписва в признатата неотдавна в Русия „ Концепция за филантропичната политика на Руската федерация зад граница “. Руската просвета в документа е показана като „ инструмент на „ мека мощ “, която „ способства за… неутрализирането на антируските настроения с политико-идеологически генезис “. Освен това „ интернационалното културно-хуманитарно съдействие е призвано да сътвори удобни условия за реализацията на външно-политическите задания на РФ “.

Преди Русия да стартира своята война в Украйна против „ тъмнината, подкрепяна от Европа и Съединени американски щати “, Московският синодален хор гастролира най-много на европейските подиуми в Париж, Рим, Ватикана и други Той е гостувал и у нас – в Пловдив, София и Стара Загора през 2017 година, и в Казанлък през 2018 година, а младежкият състав е взел участие в музикалния фестивал в Поморие.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. Руската войска прави ужасяващи военни закононарушения на украинска земя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР