Московският патриарх Кирил се надява, че българският народ завинаги ще

...
Московският патриарх Кирил се надява, че българският народ завинаги ще
Коментари Харесай

Руският патриарх: Българският народ винаги трябва да ни обича и да ни е благодарен

Московският патриарх Кирил се надява, че българският народ вечно ще резервира " любовта, уважението и благодарността към съветския народ " и че връзките сред Руската и Българската православна черква ще укрепнат .

Това съобщи предстоятелят на Руската черква след празничното богоявленско свещенодействие в катедралния събор в Елохово, Москва, в което взе присъединяване Старозагорският митрополит Киприян. След службата патриарх Кирил предложения българската делегация на братска софра, където означи, че " в никакъв случай и никаква мощ не може да изтръгне от паметта на сърцето на съветския народ любовта към българския народ ".

" И мисля, че от съзнанието и паметта на най-хубавите синове и дъщери на съветския народ в никакъв случай няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към съветския народ , който фактически е дал големи жертви, с цел да избави братска България от чуждоземно и иноверно робство ", съобщи той. " Да даде Бог нашите връзки да укрепнат, с цел да спомагат и за укрепването на междуправославните връзки ", съобщи патриарх Кирил, представен от РИА Новости.

Старозагорският митрополит Киприян реализира няколкодневна аудиенция в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм " Св. Николай " в Стара Загора " по покана на Московския интернационален дом на музиката. Визитата на българската делегация не бе отразена в формалните църковни уеб сайтове, с изключение на в уеб страницата на Руското подворие у нас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР