Московският градски съд забрани политическите организации, свързани с Алексей Навални,

...
Московският градски съд забрани политическите организации, свързани с Алексей Навални,
Коментари Харесай

Русия официално обяви организациите на Алексей Навални за екстремистки

Московският градски съд забрани политическите организации, свързани с Алексей Навални, публично класифицирайки ги като " екстремистки ", съобщи Би Би Си. Подобна възбрана досега е засягала терористични организации като Ал-Каида или религиозни групи като Свидетелите на Йехова.

Активистите, които работят за съветския опозиционер, могат да влязат в пандиза, в случай че продължат работата си. Всеки, който обществено поддържа политическата мрежа на Навални, има възбрана да се кандидатира за обществена служба.

``Когато корупцията е в основата на държавната власт, борците срещу корупцията са екстремисти. Съдът в Москва призна ``Фонда за битка с корупцията`` и мрежата от щабове за екстремистки организации. Дори няма да разисквам правната страна на вица, наименуван ``съд`` в Русия. Достатъчно е да се каже, че всички материали по случая са оповестени за държавна загадка. Процесът е завършен. И аз не просто не участвах в това, аз дори не бях поканен да говоря``, написа Навални във Facebook. Опозиционерът даде обещание, че " няма да отстъпи ". Той обаче акцентира, че неговите поддръжници в този момент ще би трябвало да трансформират метода си на работа.

``Беше открито, че тези организации освен популяризират информация, която подбужда ненавист и омраза против държавните чиновници, само че и правят екстремистки действия``, съобщи пред съда представителят на прокуратурата Алексей Жафяров.

 

По този метод съветските управляващи попречват поддръжниците на Алексей Навални да вземат участие в идните през септември парламентарни избори. 

Адвокатите на Навални обявиха, че ще апелират решението и се надяват тематиката да бъде разисквана от Владимир Путин и Джо Байдън по време на тяхната среща на 16 юни в Женева във Вила Ла Гранж.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР