Московският градски съд удовлетвори исковете на издателствата АСТ и Эксмо срещу

...
Московският градски съд удовлетвори исковете на издателствата АСТ и Эксмо срещу
Коментари Харесай

Забраниха на Telegram да разпространява книга на Стивън Кинг

Московският градски съд удовлетвори исковете на издателствата " АСТ " и " Эксмо "  срещу месинджъра на Telegram за възбрана на разпространяването на книга на Стивън Кинг и творбите на редица други писатели заради нарушение на авторски права. Това заяви за член на борда на компанията Azapi, която съставлява ползите на ищците Максим Рябко.

По думите му, съдът е удовлетворил и двата желае. " В тях ние поискахме от съда да забрани на Telegram да основава механически условия за обезпечаване на пласирането, разпространяването и друго нелегално потребление на книгата " Доктор Сън "  от Стивън Кинг и книги от други създатели ", сподели Рябко. ТАСС обаче към този момент не разполага с коментар по тематиката от Telegram.

На 20 юли издателите на " АСТ " и " Эксмо "  заведоха каузи против Telegram и Apple за отбрана на авторски или сродни права в осведомителни и телекомуникационни мрежи, в това число интернет. Според позицията на тези организации единствено те имат правото да разгласяват тези творби в Руската федерация и затова Telegram няма право да ги популяризира посредством приложение на платформата " App Store - Apple ". Става въпрос за книгите " Доктор Сън "  на Стивън Кинг, " Мисли и забогатей "  на Наполеон Хил, " Метро 2033 "  на Дмитрий Глуховски, " Ни Сы "  на Джен Синсеро и " Мара и мрак "  от Лия Ардън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР