Московските власти разшириха списъка с приоритетни сектори за програмата за

...
Московските власти разшириха списъка с приоритетни сектори за програмата за
Коментари Харесай

Москва разшири секторите в антикризисната подкрепа за бизнеса

Московските управляващи разшириха листата с предпочитани браншове за програмата за антикризисна кредитна поддръжка за бизнеса, които дребните и междинните предприятия могат да получат до 31 декември 2021 година Това съобщава сайтът на кмета и държавното управление на столицата, представени от.

" Правителството на Москва ще разшири листата с предпочитани браншове (дейности), които дават отговор на изискванията за преференциални заеми. Съответното разпореждане е подписано от кмета Сергей Собянин. За подкрепяне на дребните и междинните предприятия предоставянето на лизинг на лични движими и недвижими парцели (с изключение на поземлени парцели, жилищни здания, апартаменти и други жилищни помещения) се прибавя към броя на предпочитаните действия. Изключение ще се прави за предоставяне на контракти за финансов лизинг, както и действия по поддръжката на здания и територии ", се споделя в известието.

До 31 декември дребните и междинните предприятия, опериращи в един или няколко предпочитани бранша, получават поддръжка в размер до 8% годишно по нови взети заеми. По отношение на подкрепяне на предприятия, които не принадлежат към МСП, описът с предпочитани браншове е уголемен, с цел да включи такива сфери като: публично хранене; културни, изложбени, просветителни събития; просвета, свободно време, забавление; физически културни и развлекателни действия и спорт; битови услуги за популацията (услуги на фризьорски салони и козметични салони). 

Също по този начин, до 31 декември огромните предприятия, които работят в една или повече предпочитани браншове, ще получават поддръжка в размер до 4% годишно по заеми, взети от 1 юли 2021 година

През интервала на програмата от май 2020 година повече от 18 хиляди компании, в които работят повече от 127 хиляди души, са получили преференциални заеми в размер на повече от 132,9 милиарда рубли. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР