Московски съд в петък нареди журналист, който отразяваше процесите срещу

...
Московски съд в петък нареди журналист, който отразяваше процесите срещу
Коментари Харесай

Руският съд задържа журналистка, отразявала случая Навални, обвини я в екстремизъм

Московски съд в петък подреди публицист, който отразяваше процесите против починалия критик на Кремъл Алексей Навални, да бъде арестуван в прелиминарен арест по обвинявания в " екстремизъм ".
Прокурорите споделят, че Антонина Кравцова, сътрудник на самостоятелното издание SotaVision, е взела участие в " екстремистка организация ", обвинявания, които носят до шест години затвор.
Кремъл разгласи организациите на Навални за " екстремистки " преди гибелта му и предприе репресии против неговите съдружници, които останаха в Русия.
„ Басманният областен съд наложи на Антонина Кравцова мярка за неотклонение задържане под стража за период от два месеца “, се споделя в известие на пресслужбата на московските съдилища в Telegram.
Кравцова, която се назовава и Антонина Фаворская, постоянно отразява правосъдните процеси против Навални. Тя снима правосъдно чуване против него ден преди да почине в арктическа затворническа колония предишния месец.
Тя беше задържана при излизане от пандиза по-рано тази седмица, където към този момент беше излежала 10-дневна присъда по обвинявания в непокорство на полицейски разпоредби.
Първоначално тя беше арестувана часове откакто посети гроба на Навални в южна Москва по време на съветските президентски избори.
Прокурорите споделят, че Кравцова е разгласила материали в обществените медийни платформи на Навални, които са неразрешени в Русия.
В съда в петък Кравцова сподели, че делото е отмъщение за публикация, която е написала за това по какъв начин Навални е бил " изтезаван " в пандиза, заяви SotaVision.
Статията беше споделена в X от брачната половинка на Навални Юлия Навальная, която я дефинира като „ значим текст “.
Екипът на Навални осъди случая и в петък съобщи, че съветският режим се пробва да сътвори " нова вълна на боязън " измежду критиците си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР