Московски съд постанови днес актьорът Павел Устинов, осъден в понеделник

...
Московски съд постанови днес актьорът Павел Устинов, осъден в понеделник
Коментари Харесай

Руските власти пуснаха актьора Павел Устинов от ареста

Московски съд постанови през днешния ден артистът Павел Устинов, наказан в понеделник на три години и половина затвор "за принуждение " против полицията, да бъде освободен от ареста до разглеждане на обжалването на присъдата му. Решението е огласено след необятна социална акция в поддръжка на артиста, съобщи Франс прес.

Съдът подреди 23-годишният Устинов да излезе на независимост с изискване да не напуща съветската столица.

Съдебното съвещание се състоя след извънредно необикновена молба на съветската прокуратура на артиста да бъде наложено "наказание, което изключва ефикасна присъда затвор ", до разглеждане на обжалването му, планувано за 26 септември.

Устинов беше наказан за оказване на опозиция при арестуването му, при което е било изкълчено рамото на полицейски чиновник. Актьорът бе арестуван на 3 август по време на неразрешена проява в съветската столица. Той обаче твърди, че въобще не е взел участие в митинга, а просто чакал другар пред близката метростанция.

В поддръжка на Устинов се оповестиха десетки негови сътрудници, известни телевизионни фигури и кинодейци, преподаватели и даже свещеници.

Поддръжниците му са възмутени, че правораздаването отхвърли да изследва видеозапис, който съгласно тях потвърждава невинността на артиста. На записа, оповестен в обществените мрежи и медиите, се вижда по какъв начин чиновници на полицията за битка с безредиците с каски се нахвърлят върху Павел Устинов, до момента в който той стои с телефон в ръка измежду други минувачи. Устинов прави придвижване обратно, след което пада и се вижда по какъв начин служители на реда го удрят с палки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР