Московски съд постанови актьорът Павел Устинов, осъден в понеделник на

...
Московски съд постанови актьорът Павел Устинов, осъден в понеделник на
Коментари Харесай

Руските власти пуснаха от ареста актьора Павел Устинов

Московски съд постанови артистът Павел Устинов, наказан в понеделник на три години и половина затвор " за принуждение " против полицията, да бъде освободен от ареста до разглеждане на обжалването на присъдата му. Решението е огласено след необятна социална акция в поддръжка на артиста, съобщи Франс прес.

Съдебното съвещание се състоя след извънредно необикновена молба на съветската прокуратура на артиста да бъде наложено " наказване, което изключва ефикасна присъда затвор ", до разглеждане на обжалването му, планувано за 26 септември.

Устинов беше наказан за оказване на опозиция при арестуването му, при което е било изкълчено рамото на полицейски чиновник. Актьорът бе арестуван на 3 август по време на неразрешена проява в съветската столица. Той обаче твърди, че въобще не е взел участие в митинга, а просто чакал другар пред близката метростанция. В поддръжка на Устинов се оповестиха десетки негови сътрудници, известни телевизионни фигури и кинодейци, преподаватели и даже свещеници. Поддръжниците му са възмутени, че правораздаването отхвърли да изследва видеозапис, който съгласно тях потвърждава невинността на артиста.

На записа, оповестен в обществените мрежи и медиите, се вижда по какъв начин чиновници на полицията за битка с безредиците с каски се нахвърлят върху Павел Устинов, до момента в който той стои с телефон в ръка измежду други минувачи. Устинов прави придвижване обратно, след което пада и се вижда по какъв начин служители на реда го удрят с палки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР