Московски градски съветник беше осъден на седем години затвор заради

...
Московски градски съветник беше осъден на седем години затвор заради
Коментари Харесай

Осъдиха московски градски съветник на 7 години затвор заради критика на руската инвазия в Украйна

Московски градски консултант беше наказан на седем години затвор поради рецензия на съветската инвазия в Украйна. Това съгласно адвокат-противник на Кремъл е първият случай на влизане в пандиза по новия закон за " подправена информация ".

Алексей Горинов, член на Красноселския областен съвет,е споделил на съвещание на съвета на 15 март, че Русия води нападателна война против Украйна. На съвета е трябвало да бъде разискван конкурс за детска рисунка
Горинов е бил задържан на 27 април, по член от Наказателния кодекс, признат скоро след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари. Текстът слага отвън закона " съзнателно разпространяване на подправена информация за армията на Русия ".

Руският президент Владимир Путин съобщи,че продължаването на глобите против Русия може да докара да пагубни покачвания на цените на енергийния пазар. Според френския външен министър Катрин Колона, Русия е била " изолирана " измежду другите страни членки на Г-20, по време на среща на първите дипломати от групата на остров Бали. " Планът на Г-7 да бойкотира Русия на срещата на Г-20 се провали ", разяснява от своя страна говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Украйна конфискува активи на стойност над 71 милиона $, благосъстоятелност на съветската държавна петролна компания " Роснефт ", газовата компания " Газпром " и корпорацията за нуклеарна сила " Росатом ". Това заяви службата за държавна сигурност на Украйна.

Западните съдружници на Украйна приканиха Русия да разреши на Киев да достави зърно в чужбина защото четиримесечната война заплашва с апетит страни, които са надалеч от бойната поле. От своя страна Москва упрекна Запада, че е подхванал икономическа война против Русия като се пробва да я изолира с налагане на наказания.

Пред организация Ройтерс съветският дипломат в Лондон Андрей Келин съобщи, че е малко евентуално Русия да се отдръпна от сектор от територията на южното крайбрежие на Украйна. Според посланика Русия ще победи украинските сили в целия източен район Донбас.

Губернаторът на Луганск Сергей Гайдай предизвести за влошаващите се условия на живот в Северодонецк, който преди две седмици беше превзет от съветските сили. В града няма вода и електричество, канализационната система не работи, а телата на починалите се разлагат в жилищните здания, съобщи Гайдай. Според него окупираният Северодонецк " е на ръба на филантропична злополука ".

Според представителя на Кремъл - Дмитрий Песков, " капацитетът на Русия е толкоз огромен, че единствено дребна част от него е бил употребен по време на специфичната военна интервенция ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР