Московската опозиция заяви, че може да не признае резултата от

...
Московската опозиция заяви, че може да не признае резултата от
Коментари Харесай

Опозицията може да не признае резултатите от изборите в Москва

Московската съпротива съобщи, че може да не признае резултата от локалните избори в съветската столица през септември след отхвърли на управляващите да записват опозиционни и самостоятелни претенденти, оповестява съветският вестник " Комерсант ".

След позволения протест в събота на московския бул. " Сахаров " в поддръжка на самостоятелните претенденти за градски депутати, опозицията ще желае от кметството и позволение за нов митинг с още неразбираем до дъно дневен ред. Но резолюцията от митинга в действителност съдържа ултиматум - " в случай че не бъдат регистрирани претендентите, самостоятелни от властта, ще настояваме за отменяне на изборния резултат от 8 септември ", показва вестникът.

Експерти на " Комерсант " са на разнообразни отзиви дали това искане ще спомогне за сближение на протестните настройки. " Протестът освен получава обществено утвърждение, само че излиза и на мода. Героизират се неговите водачи ", в това число самостоятелни претенденти, държани под административен арест, отбелязва политологът Александър Кинев.

" Ако властта продължи натиска, единствено ще форсира този развой, по тази причина би трябвало да включи какви да е най-малко детайли, напомнящи договаряния с опозицията. Дневният ред ще се образува от единствено себе си ", счита специалистът.

Изданието осведоми, че тази събота в Москва следва позволен протест на комунистическата партия под наслов " За чисти и почтени избори ". Лидерът на комунистите Генадий Зюганов обаче прецизирал на конференция, че те няма да се обединят с нерегистрираните претенденти от така наречен извънсистемна съпротива. Сплотяване на напъните не възнамерявали и уредниците на опозиционно " шествие по булевардите " на Москва същия ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР