Московската фондова борса (MOEX) обяви в петък, че е отложила

...
Московската фондова борса (MOEX) обяви в петък, че е отложила
Коментари Харесай

Московската борса се отказа от плановете си за листване на американски акции с оглед на санкциите на САЩ



Московската фондова борса (MOEX) разгласи в петък, че е отсрочила проектите си да даде достъп за търговия на акции на 50 от най-ликвидни американски компании предвид на глобите на Съединени американски щати по отношение на Русия, оповестява Ройтерс.

Русия се приготвя за още наказания от Съединените щати, които биха могли да попречат на задграничните вложения в съветски държавен дълг на фона на нова вълна на напрежението сред Москва и Вашингтон.

Преди време Московската фондова борса планираше да разшири гамата си от принадлежности за търговия, като предложи през третото тримесечие на актуалната година достъп на към 50 компании от Съединени американски щати с най-популярните и ликвидни акции.

" Ще ви държим в течение за този план ", уточни основният изпълнителен шеф на Московската борса Александър Афанасиев, обяснявайки, че закъснението е в резултат на рисковете от нови наказания, които другите страни имат намерение да наложат върху Русия.

Отварянето на достъпа на американски акции ще изисква " великански старания за обяснение на вложителите на всички нюанси ", означи Сергей Швецов, първи заместник-управител на Руската централна банка, говорейки на същата конференция с Афанасиев.

Според него вложенията в задгранични акции биха лишили съветската стопанска система от капиталов капитал. " Ние като регулатор преглеждаме пазарът на акции освен като източник за увеличение на просперитета на нашите жители, само че и като източник за финансиране на икономическия напредък ", добави Швецов.

" Вие може би бихте могли да спечелите повече като инвестирате в задгранични скъпи бумаги, само че в случай че вземе поради всичко, ние в действителност се интересуваме от съветски жители, които влагат в съветски активи ", счита подуправителят на РЦБ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР