Мощностите на ТЕЦ Бобов дол“ няма да работят докато не

...
Мощностите на ТЕЦ Бобов дол“ няма да работят докато не
Коментари Харесай

Ревизоро иска да спре ТЕЦ „Бобов дол“ до лицензирането на всичките му инсталации


Мощностите на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ няма да работят до момента в който не си приведат всичките съоръжения в ред и не ги лицензират. Проверки се правят в цялата страна по предписание на основния прокурор Иван Гешев, само че защото там имаше проблем, аз отидох на място. Това сподели екоминистърът Емил Димитров след провелата се незабавна среща при премиера във връзка решаването на водната рецесия в Перник, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Трябваше да се окаже подпомагане, защото имахме проблем с дадени разрешителни, с въведени мощности, с гаранционни периоди, с незавършени процедури, терзания, че има рискови боклуци, които се горят. Нямаше рискови боклуци. Има незавършена процедура. Казах ми, че имат тримесечен период да приведат в сходство всичките си мощности, в случай че желаят да могат да упражняват тази си тип активност “, изясни министърът на екологията и разясни, че в съответния миг инсталацията, която е имала пробна опция да работи, има незавършена процедура.

„ Посъветвах ги да спрат, те са на друго мнение. По всяка възможност ще има насилствена административна мярка. Тази мощ ще бъде спряна и до момента в който не си приведат всичките съоръжения в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното позволение, няма да работят. Ще работи всичко друго, само че не и това което са желали през тази мощ, защото контролните институции нямат сигурността, че там нещо не се случва “, сподели още Димитров.

Той увери, че при осъществената инспекция тази заран не е открито превишение на нездравословните излъчвания.

„ Към този миг има станции, които наблюдават, има съоръжения, които мерят нездравословните излъчвания. Казал съм им, през вчерашния ден, тази мощ да бъде спряна, до момента в който не получат позволение. Ще го получат и публично. Те са на друго мнение, ще се забележим в съда “, зарече се министърът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР