Мощно земересение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер бе

...
Мощно земересение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер бе
Коментари Харесай

Мощно земересение с магнитуд 7,1 по Рихтер на Филипините

Мощно земересение с магнитуд 7,1 по скалата на Рихтер бе записано на Филипините, съобщи Франс прес, като се базира на американския геофизичен институт (USGS), написа Българска телеграфна агенция. Първоначално институтът заяви за магнитуд 6,8.

Земетресението е станало в 08,43 ч. локално време в провинция Абра на най-големия остров от архипелага - Лусон. Трусът е бил на дребна дълбочина и локалната сеизмологична работа предизвести, че може да има вреди. Жителите на филипинската столица Манила са съобщили, че постройките в града са се разлюлели.

Според Ройтерс, която също цитира американския геофизичен институт, земетресението е станало на дълбочина към 10 км. Институтът дефинира епицентъра му на към 11 км източно-югоизточно от град Долорес в провинция Абра.

Има известно разминаване в информацията за силата на труса. Според Филипинския институт по вулканология и сеизмология, представен от Асошиейтед прес, магнитудът му е бил 7,3.

Не е издавано предизвестие за цунами. Всички организации показват, че към този момент няма информация за потърпевши или за опустошения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР